Pray For Iran
Language:    عربي     English     Español     فارسی     Français     日本語     한국어     Portugues     Русский     Svenska
Dag 21

 

14:e Juni, 2006

Skulle då inte jag bekymra mig om Nineve, den stora staden?’ Jona 4.11

Teheran är inte en bortglömd stad. Precis som Gud brydde sig om Nineveh så bryr Gud sig om Teheran.

Med en befolkning på 12 miljoner invånare är Teheran en av de största huvudstäderna i världen.

Det är en stad som breder ut sig vid foten till den vackra bergskedjan Alborz och dess invånare är varma och gästfria. Besökare känner sig alltid välkomna.

Teheran har många museer, konst- och kulturcentra, liksom en historisk basar och stora universitet, vilka har spelat en mycket aktiv roll i landets samhällspolitiska angelägenheter. Teheran är också en industristad med ett oändligt nätverk av motorvägar. Skyskrapor har rests upp lite här och var och de gigantiska lyftkranarna runtom i staden visar att bebyggelsen är långt ifrån avslutad.

Ändå har denna livliga stad inte brist på problem. De flesta av Teherans innevånare lever under en extrem ekonomisk börda. Det strikta islamiska styret har gjort att människor är under enorma påfrestningar, och de flesta antingen flyr religionen eller låtsas vara religiösa. I vilket fall som helst så finns det mycket av besvikelse och förtvivlan, och många är öppna för alternativ.

Teheran är också en av de mest luftförorenade städerna i världen och är nästan alltid täckt med ett svart hölje av smog. Detta har lett till en ökning av hjärt- och lungsjukdomar och vissa dagar råder myndigheterna de äldre att inte gå ut p.g.a. luftföroreningarna. Andra problem förknippade med stadens snabbt stigande invånarantal är den höga arbetslösheten och bostadsbristen, vilka leder till allvarliga sociala fördärv som t.ex. droger, brott och en överraskande hög nivå av prostitution.

Teheran är på ett speciellt sätt i stort behov av våra böner.

  • Be att de aktiva församlingarna i staden ska komma med varmt kristet liv till Teherans döende själ och lysa upp den mörka och förorenade atmosfären med kristen tro, hopp och kärlek.
  • Be att den Gud som skapade denna vackra värld ska visa sin välvilja mot Teheran genom att utgjuta sin nåd. Be att det mörka smogmolnet, både bokstavligt och andligt, ska lyftas bort från den här staden.
  • Be för dem som letar efter alternativ. Människorna i Teheran har genom historien varit mer öppna för andra idéer, och många söker efter hopp på satellit-TV och internet. Be att de ska upptäcka den kristna tron och få erfara den förändring som bara Kristus kan ge.
  • Be att människorna i Teheran ska komma till kunskap om sanningen och bli befriade, och be att de ska få känna Hans frid mitt under de dagliga påfrestningarna.

Tack för att du ber för denna stora stad.

Frågor?

Kontakta oss om du har några frågor eller problem med ‘Bön för Iran’s hemsida. För allmänna frågor, skriv till support@prayforiran.org , för tekniska problem, skriv till site@prayerforiran.org

 

| | Login