Pray For Iran
Language:    عربي     English     Español     فارسی     Français     日本語     한국어     Portugues     Русский     Svenska
Dag 12

5:e Juni, 2006

Idag vill vi be för en cancer som skoningslöst fräter bort hjärtat i miljontals familjer i Iran: heroin- och opiumberoende.

Heroin väller in i Iran över gränsen från Afghanistan, och det är alldeles för lätt att fä tag i. Enligt FNs Världs-drog-rapport år 2005, (the 2005 UN World Drug Report), har Iran det högsta antalet missbrukare av opiat per invånare i världen. Beräkningarna sträcker sig från 3 till 5 miljoner drogmissbrukare i nationen och lidantet detta orsakar är oöverskådligt.

Missbrukare lider mycket, och många dör en tragisk död. Men vi får inte glömma många miljoner familjemedlemmars lidande och hur de lever med konsekvenserna av missbruk. Miljontals föräldrar skulle hellre offra sina liv än att se sina älskade förtvina. Otaliga familjer lämnas faderlösa och många kvinnor lever med den tunga bördan att på egen hand försörja familjen. Sedan är det skammen som familjemedlemmar får utstå i samhället, speciellt då missbrukare hamnar i fängelse.

Kan vi idag förena oss i bön och vädja till Herren att Han ska förbarma sig och förändra det här problemet som ödelägger familjer i Iran?

  • Be att statliga myndigheter ska sätta stopp för inflödet av droger till Iran. Be emot alla grupper och organisationer som tjänar pengar på människors lidande. Be emot all korruption som gör drogerna lätta att få tag på.
  • Be för alla missbrukare som längtar efter att bli fria. Be att de ska få en speciell uppenbarelse av Jesu kärlek och kraft på korset. Be att Herren ska resa upp en armé av andeledda kristna i Iran som vill söka upp missbrukare och erbjuda dem hoppet i evangeliet.
  • Be för missbrukarnas familjemedlemmar. Be att Guds tröst ska strömma in. Be att dessa familjer ska ropa ut till Jesus och känna Hans vidrörande, precis som den spetälske fick göra.
  • Be för de många unga människor som kanske just idag är frestade att prova på heroin för första gången. Be att den Helige Ande ska tala direkt till deras hjärtan och varna dem. Be att de ska inse att det bara är Jesus som kan möta deras hjärtans djupaste behov.

Tack för att du ber.

Frågor?

Kontakta oss om du har några frågor eller problem med ‘Bön för Iran’s hemsida. För allmänna frågor, skriv till support@prayforiran.org , för tekniska problem, skriv till site@prayerforiran.org

 

| | Login