Pray For Iran
Language:    عربي     English     Español     فارسی     Français     日本語     한국어     Portugues     Русский     Svenska
Pressrelease 3:e April 2009

 

Maryamoch Marzieh sjuka och fängslade i cell med 27 andrakvinnor.

 

Kära vänner!

 

Två iranska kristna kvinnor, Maryam Rustampoor(27år) och Marzieh AmirizadehEsmaeilabad (30 år) hålls fortfarande fängslade i det ökända Evin-fängelset iIran. De arresterades den 5:e mars 2009 p.g.a deras kristna tro och haranklagats för ’regimfientlig verksamhet’.

 

Trots att de nu har hållits fängslade i 28 dagar,har de fortfarande inte blivit officiellt åtalade och de sitter därför i häktesavdelningeni Evin-fängelset. De är i en cell tillsammans med27 andra kvinnor och p.g.a de hemska levnadsvillkoren där är båda sjuka. De harinte tillåtits att få träffa en läkare. De är emellertid mycket uppmundtrade avatt kristna runt hela världen ber för dem.

 

Det finns en möjlighet att de kan bli frigivna motborgen snart. Om det blir så, måste de ändå ställas inför rätta, med den möjligautgången att bli dömda till livstids fängelse. I september 2008 godkändeiranska parlamentet första skedet i ett lagförslag som skulle göra apostasi(att lämna islam för en annan religion) till en brottslig handling, straffbarmed livstids fängelse för kvinnor och dödsstraff för män. Detta lagförslagkommer att tas upp till förnyad prövning och ett avgörande beslut kommer attfattas senare i år.

 

Iranska kristna vädjar om fortsatt förbön för dessatvå modiga kristna kvinnor.

 

Be för:

 

  • Beskydd och för deras hälsa
  • För mod och kraft
  • Att anklagelserna och möjligt åtal mot dem ska läggas ner.
  • Mot apostasilagen, som gör att iranier inte förunnas religionsfrihet

 

Tack igen för allt ert stöd och för era förböner.

Frågor?

Kontakta oss om du har några frågor eller problem med ‘Bön för Iran’s hemsida. För allmänna frågor, skriv till support@prayforiran.org , för tekniska problem, skriv till site@prayerforiran.org

 

| | Login