Pray For Iran
Language:    عربي     English     Español     فارسی     Français     日本語     한국어     Portugues     Русский     Svenska
Dag 26

19:e Juni, 2006

Islamiska Republiken Iran har mer än en halv miljon män i sina militära styrkor: markstridskrafter, flottan, flygvapnet, islamiska revolutionsgardets styrkor, Qods-brigaden, Basij-milisen (huvudsakligen ungdomar), och polisens styrkor. Dessa kommer att bli de människor som först blir lidande i händelse av ett nytt krig och de kommer plötsligt att bli kallade ’fienden’ av internationella medier.

Jesus och Paulus kallade aldrig de romerska soldaterna för fienden. Istället sträckte de sig ut till dem som individer. Jesus helade officerens tjänare och i Apostlagärningarna 16 stoppade Paulus fångvaktaren från att ta sitt liv och berättade för honom hur han kunde bli frälst. Så idag vill vi sträcka oss ut i bön för dessa unga iranska manliga och kvinnliga soldater i Irans militära system.

En del, liksom de 125 000 i revolutionsgardet, är ultrakonservativa, men de är förvisso inte utom räckhåll för Guds kärlek. Många andra, liksom de 200 000 värnpliktiga i den ordinarie armén, är vanliga unga män och kvinnor med varierande grad av överlåtelse till sin religion. I armén får de ta emot oupphörlig indoktrinering och förväntas att nitiskt praktisera islam. De kan råka allvarligt illa ut om de inte gör det, och detta gör livet mycket svårt för kristna värnpliktiga från muslimsk bakgrund.

Låt oss idag be för individerna i irans väpnade styrkor:

  • Be för de högre officerarna och andra ledare. Be att det ska finnas människor som Kornelius i Apostlagärningarna. Be att de ska erfara Guds kraft när de försöker ta hand om andras behov.
  • Be att ledarna för armén ska stå upp emot onda rekommendationer som skulle kunna försätta landet i kris och krig. Be att fred ska få råda.
  • Be mot rekryteringen av barn-soldater. Tiotusentals barn, en del så pass unga som nio år, dog efter att ha blivit grupperade i Iran-Irakkriget.
  • Be för de vanliga soldaterna och deras familjer vars hjärtan kanske darrar vid tanken på ett krig. Be att de ska få ta emot uppenbarelse om den sanne Herren och Frälsaren.
  • Be speciellt för alla kristna i de militära styrkorna, som tvingas arbeta under sådana svåra omständigheter.

Tack för att du ber.

Frågor?

Kontakta oss om du har några frågor eller problem med ‘Bön för Iran’s hemsida. För allmänna frågor, skriv till support@prayforiran.org , för tekniska problem, skriv till site@prayerforiran.org

 

| | Login