Pray For Iran
Language:    عربي     English     Español     فارسی     Français     日本語     한국어     Portugues     Русский     Svenska
Dag 13

6:e Juni 2006

Många iranier daterar sitt beslut att bli Kristi efterföljare till när de läste en evangelistisk bok eller traktat. Efter det att de har kommit till tro spelar böcker en viktig roll i att hjälpa nya troende att växa som lärljungar. Dessutom får kristna ledare och andra i tjänst för Gud ny motivation och inspiration genom böcker som hjälper dem att betjäna Kristi kropp mer effektivt.

Sedan den islamiska revolutionen 1979 har iranier blivit mer och mer intresserade av kristendomen vilket har lett till att det är en stor efterfrågan på kristna böcker och materiel på persiska. Men nu när folk vill ha kristna böcker är tillgången knapp. Det finns färre än 400 kristna titlar tillgängliga på persiska (inklusive all kurslitteratur och teologiska läroböcker) och i otillräckliga kvantiteter. Det finns ett mycket stort behov av att trycka och distribuera många fler titlar i stort antal.

För att kunna nå den unga generationen behövs barnböcker. Men det finns färre än 10 kristna titlar för barn. Böcker skrivna speciellt för ungdomar och tonåringar finns egentligen inte heller, och för att nå de miljoner som lider av narkotikaberoende behövs speciella resurser. Den iranska församlingen har inte ens en kommentar till hela Bibeln på persiska.

I en tid som denna då så många iranier förtvivlat söker efter sanningen, låt oss be att Herren ska förse församlingen i Iran med litteratur för att nå och lärljungaträna fler iranier:

  • Be att Herren välsignar de få kristna förlag som som har arbetat under de senaste två årtioendena med att trycka kristen litteratur på persiska och som har producerat en del utomordentligt materiel. Låt oss be för författarna, översättarna, utgivarna, typograferna och de som trycker, och att de ska bli fler.
  • Be att persisk kristen bokutgivning ska växa och på alla områden och att många fler ovärderliga kristna böcker ska bli tillgängliga för iranska kristna som letar efter nya titlar på persiska i olika ämnen. Be att fler kulturellt relevanta böcker och tidsskrifter ska publiceras för målgrupper som t. ex. barn, ungdomar, gifta par, och drogmissbrukare.
  • Poesi är iraniernas hjärtespråk och många berömda iranska poeter har skrivit dikter om Kristus. Låt oss be att fler iranska kristna poeter ska publicera vacker kristen poesi som rör vid iraniers hjärtan.

Frågor?

Kontakta oss om du har några frågor eller problem med ‘Bön för Iran’s hemsida. För allmänna frågor, skriv till support@prayforiran.org , för tekniska problem, skriv till site@prayerforiran.org

 

| | Login