Pray For Iran
Language:    عربي     English     Español     فارسی     Français     日本語     한국어     Portugues     Русский     Svenska
Dag 8

1:a Juni 2006

Idag vill vi be för den stora del av Irans befolkning som är studenter - de män och kvinnor som snart kommer att forma Irans karaktär. Det finns ungefär två miljoner studenter som strävar efter att ta examina vid över 100 iranska universitet. Över 50% av dem är kvinnor.

I juli 1999 genomförde studenter en massdemonstration mot regeringen, och när myndigheterna med våld upplöste demonstrationen dödades åtminstone 5 studenter och många skadades eller fängslades. Sedan dess har förhållandet mellan studenter och myndigheterna varit påtagligt spänt.

Så sent som i förra veckan protesterade över 2000 studenter på universitetsområdet vid Teherans Universitet , juridiska fakulteten och fakulteten för statsvetenskap, mot att fem lärare blivit avskedade och 18 studenter avstängda. Det var också bittra klagomål mot att polisen inkräktat vid universiteten. Taktfasta politiska rop som t.ex ‘lämna Palestina ifred - tänk på oss’ och ‘vi vill inte ha atomenergi’ hördes också.

Iranska studenter känner inte till någon annan regim än den islamiska och det stora flertalet vill ha frihet. Det som oroar dem mycket är att det religiösa politiska systemet i Iran samt den svaga ekonomin gör att det är mycket svårt att bygga upp ett anständigt liv. Så de flesta skulle beskriva sig som utan hopp för framtiden och de längtar efter förändring.

Så låt oss nu förena oss i bön för studenterna i Iran:

  • Be att den aktuella oron bland studenter inte leder till att någon/ några mister livet. Be för polismyndigheten som är ansvarig för ordningen på universitetsområdena. Be att de ska avhålla sig från att bruka våld som respons på studenternas protester.
  • Be att Herren uppenbarar sig själv för studenter och uppenbarar det hopp som man bara finner i Jesus Kristus. Be för en andlig väckelse bland studenter. Be också att Herren på ett övernaturligt sätt ska lägga sin hand på nyckelpersoner som kommer att bli framtidens ledare.
  • Be att studenter som längtar efter större frihet också ska tänka på människors behov av religionsfrihet. Be att de ska erfara den inre frihet som bara Kristus ger.

Vi är djupt tacksamma att ni fortsätter att be.

Frågor?

Kontakta oss om du har några frågor eller problem med ‘Bön för Iran’s hemsida. För allmänna frågor, skriv till support@prayforiran.org , för tekniska problem, skriv till site@prayerforiran.org

 

| | Login