Pray For Iran
Language:    عربي     English     Español     فارسی     Français     日本語     한국어     Portugues     Русский     Svenska
Dag 11

4:e Juni 2006

"Men ni skall få kraft när den heliga anden kommer över er, och ni skall vittna om mig i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns." Apg 1:8

Idag minns och firar den kristna världen pingsten, den dag då Gud den Helige Ande kom och utrustade 120 Kristi efterföljare med kraft till att bli hans vittnen utöver världen.

’Parther, meder, elamiter’, de tre största folkgrupperna i Iran, var närvarande den dagen och hörde hur lärljungarna på ett övernaturligt sätt talade om Guds stora gärningar på deras egna modersmål (Apg 2:9,11). Och så föddes den Iranska församlingen på pingstdagen.

Trots att den var märkt av förföljelse och martyrskap, blomstrade församlingen och vid en punkt i historien fanns det miljontals iranska kristna. Iranska troende tog evangeliet till regionen och de var de första som skickade missionärer till Kina.

Idag är församlingen i Iran i ett trängande behov av en ny besökelse. Så då vi nu firar pingst vill vi be Herren att än en gång utgjuta sin Ande.

  • Be att iranska troende ska bli fyllda med den Helige Ande och ta emot kraft ovanifrån. Be att Guds Ande ska ge dem förmågan att stå orädda och modiga och vittna om Jesu Kristi död och uppståndelse.
  • Be att parthernas, medernas och elamiternas ättlingar ska känna igen Guds kraft, så som deras förfäder gjorde för 2000 år dedan. Be att Iran ska bli fyllt av kunskapen om Herrens härlighet.
  • Be att Iran än en gånga ska bli en stor missionärs-sändande nation. Be för de få iranska missionärer som redan har börjat ta budskapet om Kristi kärlek till andra onådda folk.

Gud välsigne dig denna pingst och må Han utrusta dig med kraft i ditt eget liv och i din tjänst.

Frågor?

Kontakta oss om du har några frågor eller problem med ‘Bön för Iran’s hemsida. För allmänna frågor, skriv till support@prayforiran.org , för tekniska problem, skriv till site@prayerforiran.org

 

| | Login