Pray For Iran
Language:    عربي     English     Español     فارسی     Français     日本語     한국어     Portugues     Русский     Svenska
Dag 19

 12:e Juni, 2006

"Främlingen som bor hos er skall räknas som en infödd bland er, du skall älska honom som dig själv....."

3 Mos 19:34

Det är inte bara i Iran som Gud gör märkliga ting, Han verkar ocskå bland de omkring 5 miljoner iranier som bor utanför landet. De flesta har blivit tvungna att lämna Iran sedan revolutionen 1979 och har slagit in på flyktingvägen i sökandet efter en tillflyktsort. Men alla är inte flyktingar. En del har emigrerat till västvärlden, och andra är affärsmän, patienter, och också internationella studenter på besök. Dessutom reser många iranier utomlands som turister och för att besöka släktingar.

Den 4:e juni (dag 11) konstaterade vi att tre iranska folkgrupper var närvarande på pingstdagen. De var i Jerusalem, utanför sitt hemland, och ändå hörde de budskapet om Kristus på sitt eget språk. Resultatet blev att evangeliet kom till Iran och församlingen växte. Historien upprepar sig då iranier idag befinner sig i främmande städer och får höra evangeliets budskap. Tusentals iranier har nu blivit kristna utanför Iran, och som ett resultat har många familjemedlemmar hemma i Iran hört evangeliet och blivit frälsta. I ett fall blev en iransk kvinna i Canada mirakulöst helad och tog emot Jesus. Inom fem år hade ett 40-tal av hennes släktingar i Iran också omvänt sig och blev frälsta p.g.a hennes vittnesbörd.

Bland de länder som har en större koncentration av iranier kan nämnas Turkiet, Förenade Arab Emiraten, U.S.A och Canada, och även så långt borta som Australien, Nya Zeeland och fjärran östern. I Europa finns det speciellt många Iranier i följande länder: Grekland, Tyskland, Österrike, Frankrike, Belgien, Holland, Danmark, Norge, Sverige, Finland och Storbritanien.

Om församlingen i dessa länder ger ett varmt välkomnande till iranier och sträcker sig ut till dem med Kristi kärlek, då kommer många att bli frälsta och och detta kommer få strategiska effekter i Iran. Så idag vill vi be att Herren fortsätter att verka bland iranier i diasporan:

  • Be för iranska flyktingar som bor i andra länder att deras desillution i det förflutna och den tomhet den resulterat i ska leda dem till att finna tillfredsställelse i Kristus. En av farorna med detta klimat av desillution och besvikelse är att ett "byte av religion" äger rum, snarare än en sann kristen omvändelse.
  • Be att fler församlingar och kristna ska sträcka sig ut med kristi kärlek till iranier, och be att de på ett kärleksfullt sätt ska hjälpa iranier att finna en sann tillflykt i Jesus. Be om en effektiv distribution av Biblar, Bibeldelar, litteratur och andra resurser.
  • Be speciellt för evangelisation bland iranska studenter som studerar utomlands. Många är mognare studenter som forskar och tar doktorandkurser och som snart kommer att återvända till Iran. Be att de ska åka tillbaka efter att ha upplevt sann kristen kärlek och gästfrihet.

Frågor?

Kontakta oss om du har några frågor eller problem med ‘Bön för Iran’s hemsida. För allmänna frågor, skriv till support@prayforiran.org , för tekniska problem, skriv till site@prayerforiran.org

 

| | Login