Pray For Iran
Language:    عربي     English     Español     فارسی     Français     日本語     한국어     Portugues     Русский     Svenska
Dag 18

11:e Juni, 2006

Iranier är forbollsfanatiker., och därför är det en stor dag för den här nationen idag. För bara tredje gången någonsin kommer Iran att delta i Fotbolls-VM och idag spelar de sin första match mot Mexiko i Nürnberg i Tyskland.

I hela Iran kommer ungdomar varje dag tillsammans i grannskapen och spelar fotboll på ett fält i närheten eller (vilket är mer troligt) bara på gatan. Men idag kommer gatorna i Iran att vara tomma då miljoner tittar och hoppas på att landslaget ska ta hem en seger som ger glädje till hela landet.

Många tiotusentals fotbollsfans (som reser från Iran och andra länder) har åkt till Tyskland, till vad som beräknas bli den största samlingen iranier utanför Iran någonsin, för att följa sitt lag. Iran har alltid eliminerats i första omgången, men många tror att det här är Irans bästa chans till framsteg. I vilket fall som helst så är förväntningarna höga och iranierna är desperata efter framgång.

Fotbolls-VM ger en utomordentlig möjlighet för kristna att dela Kristi kärlek med tusentals iranier som kanske annars inte skulle få höra evangeliet. Så idag vill vi be speciellt för iranska kristna som har åkt till Tyskland för att dela de goda nyheterna om Jesus Kristus med sina landsmän.

  • Be för gudagivna möten och att kristna ska bli ledda till dem som är hungriga oh törstiga efter sanning. Be att de ska tala de rätta orden och klart och frimodigt dela med sig om Guds kärlek. Be att många ska få lära känna den levande Herren.
  • Be för dem som får ta emot Guds ord för första gången nånsin. Be att de ska läsa det och att den Helige Andes ka hjälpa dem att förstå det. Be att de ska ta emot barnakskapets Ande och åkalla den himmelske Fadern (Rom. 8:15)
  • Be att de iranier som längtar efter seger ska få möta den suveräne Segerherren- Han som har besegrat synd och död.
  • Be att iranska kristna inom idrotten ska ha en effektiv tjänst bland andra idrottsutövare utöver landet.

Frågor?

Kontakta oss om du har några frågor eller problem med ‘Bön för Iran’s hemsida. För allmänna frågor, skriv till support@prayforiran.org , för tekniska problem, skriv till site@prayerforiran.org

 

| | Login