Pray For Iran
Language:    عربي     English     Español     فارسی     Français     日本語     한국어     Portugues     Русский     Svenska
Dag 5

 28 Maj 2006

’Jag har skrivit ut hela Nya Testamentet från er hemsida… Jag bor i en avlägsen stad [i Iran]… det finns ingen kyrka att gå till i den här staden. Jag är som ett ungt träd som behöver näring och omsorg. Jag behöver er hjälp, annars kan jag inte få riktiga svar på mina frågor här, i denna avsides liggande stad.’ - en e-mail från en Iransk kvinna sänd till en persisk kristen hemsida.

Prisad vare Gud att Han använder Internet till att nå människor i Iran. Mer än 7 miljoner människor i Iran har tillgång till Internet och Iran är ett av de länder utanför västvärlden som mest använder Internet. Tusentals iranier besöker varje dag kristna hemsidor för att få veta mer om kristen tro. Det finns troligen människor i Iran som besöker kristna hemsidor just nu medan du läser det här.

För många isolerade troende är Internet deras enda sätt att hitta och kommunicera med andra kristna. Det är också ett mycket värdefullt hjälpmedel för att kunna göra uppföljning och ha kontakt med människor som har nåtts på andra sätt, exempelvis genom satellit TV, (som vi ska be för en annan dag).

Så låt oss idag be att Herren ska fortsätta att välsigna användningen av Internet som ett hjälpmedel för att Evangeliet ska ha effekt Iran.

  • Be för alla kristna verksamheter som når ut till människor via nätet. Be att de ska bli styrkta och kunna producera materiel som talar till människors hjärtan. Be för alla som skriver och färdigställer resurser. Be också att de ska kunna ge tydliga svar på människors frågor om den kristna tron.
  • Be för alla Iranier som har läst om kristendomen på nätet. Be att den Helige Ande ska tala till dem då de funderar på vad Bibeln säger. Be att de ska ta emot Kristus och omvända sig och bli frälsta.
  • Be att fler Iranier ska hitta kristna hemsidor och det som Jesus påstår ska väcka deras intresse.

Tack för att du ber.

Frågor?

Kontakta oss om du har några frågor eller problem med ‘Bön för Iran’s hemsida. För allmänna frågor, skriv till support@prayforiran.org , för tekniska problem, skriv till site@prayerforiran.org

 

| | Login