Pray For Iran
Language:    عربي     English     Español     فارسی     Français     日本語     한국어     Portugues     Русский     Svenska
Dag 4

28 Maj 2006

’Tack, tack, tack! Jag har sedan en lång tid tillbaka förtvivlat velat ha ett "injil" (Nya Testamentet).’

Det här är en vanlig respons när en Iranier får ett Nya Testamente för allra första gången. Varför? Därför att de är hungriga efter sanning och de är fascinerade av Jesus.

Det har aldrig funnits en sådan hunger efter Guds Ord i Iran som nu, och Skriften spelar en viktig roll för att Iranier ska komma till Kristus. Eftersom regeringen insåg vilken kraft Guds Ord har stängde den Bibelsällskapet i Iran 1988 – och den ger inte församlingen tillstånd att trycka, importera eller distribuera Persiska Biblar i landet. Därför är Skriften guld vård i Iran.

Genom Guds nåd har Skriften ändå kommit in i landet och tusentals exemplar har distribuerats. Men efterfrågan är sådan att det behövs miljontals exemplar. Låt oss idag förena oss i bön för att dörrar ska öppnas och att Iran snart ska bli översvämmat av Skriften så att hungriga hjärtan kan mättas med Guds Ord.

  • Be att det ska bli tillåtet att trycka och fritt distribuera den Heliga Skrift i Iran.
  • Be för pågående projekt att trycka och sända Biblar och Nya Testamenten till Iran. Be för deras säkerhet som är modiga nog att vara involverade i distributionen. Be att Herren beskyddar dem och leder deras steg och befriar dem från dem som är motståndare till Guds Ord.
  • Be att varje iranier som söker efter sanning ska få ett exemplar av Guds Ord.
  • Be att den Helige Ande ska uppenbara Herren Jesus Kristus för iranier när de läser Bibeln.

"Ty Guds ord är levande och verksamt. Det är skarpare än något tveeggat svärd…."

Hebr. 4:12

Tack igen för att du ber.

Frågor?

Kontakta oss om du har några frågor eller problem med ‘Bön för Iran’s hemsida. För allmänna frågor, skriv till support@prayforiran.org , för tekniska problem, skriv till site@prayerforiran.org

 

| | Login