Pray For Iran
Language:    عربي     English     Español     فارسی     Français     日本語     한국어     Portugues     Русский     Svenska
Dag 17

10:e Juni, 2006

Prisa Herren för så många underbara sidor av familjelivet i Iran.

Nästan varje iranier växer upp omgiven av ett ganska stort antal släktingar, inklusive mor- och farföräldrar, mor- och farbröder, mostrar och fastrar, och kusiner. Iranier är kända för sin överdådiga gästfrihet, och familjer och vänner tillbringar mycket tid på stora fester och färgstarka firanden. Familjepicknick är också ett favoritnöje.

Men som i alla samhällen går familjer också i Iran igenom mycket lidande. Under Iran-Irakkriget (1980-1988) dödades en miljon människor, inklusive många unga pojkar, vilket innebär att ett mycket stort antal familjer i Iran förlorade nära och kära. Detta är fortfarande mycket smärtsamt för människor att bearbeta.

Det finns också många brustna äktenskap i Iran. Skilsmässa blir mer och mer vanligt och enligt statistiken slutar nu ca 8% av alla äktenskap i skilsmässa. Men det finns ännu fler olyckliga äktenskap. P.g.a. islamisk lag, får vanligtvis fadern vårdnaden om barnen vid en skilsmässa, och därför lever många mödrar i hemskt olyckliga äktenskap så att de kan uppfostra sina barn. Familjelivet sätts under extra påfrestningar för många fäder behöver ha två eller tre jobb för att få ekonomin att gå ihop och är därför nästan aldrig hemma.

De goda nyheterna är att hela familjer i Iran nu kommer till Kristus. Medan det fortfarande är mycket svårt för en del nya kristna att berätta för sina familjer att de har blivit Kristi efterföljare, så delar många med sig av sin tro till sina nära och kära. I en del fall har många släktingar blivit kristna och ett av de primära sätten på vilket evangeliet sprids i Iran idag är genom familje- och släktnätverk.

Låt oss nu innerligt be för familjer i Iran:

  • Be att evangeliet ska fortsätta att spridas utöver Iran genom familje- och släktnätverk. Be att nya kristna ska vara frimodiga och att de ska dela evangeliet med sina familjer, i kärlek och i ödmjukhet.
  • Be speciellt för dem som fortfarande är ensamma kristna i sina familjer. Be att evangeliet ska lysa genom deras liv och att deras släktingar ska märka skillnaden Kristus gör. Be att ska vara trogna och få vishet när de får tillfälle att tala.
  • Be för äketnskap och familjer i Iran. Be att Kristi kärlek ska flöda genom många trasiga familjer och komma med helande och upprättelse.

Frågor?

Kontakta oss om du har några frågor eller problem med ‘Bön för Iran’s hemsida. För allmänna frågor, skriv till support@prayforiran.org , för tekniska problem, skriv till site@prayerforiran.org

 

| | Login