Pray For Iran
Language:    عربي     English     Español     فارسی     Français     日本語     한국어     Portugues     Русский     Svenska
Dag 31

24:e Juni, 2006

"För övrigt, bröder, be för oss att Herrens ord snabbt utbreder sig och blir ärat, liksom hos er, och att vi blir räddade från fientliga och onda människor. Alla har ju inte tron." 2 Tessalonikerbrevet 3:1-2

Något som Kristi kropp ofta försummar är att be för församlingsledare, vilka är fiendens primära måltavla. Så idag vill vi lyfta upp alla iranska kristna ledare och deras familjer inför Herren.

Den församlingstillväxt bland iranier som vi ser idag, beror till stor del på att gudsmän och gudskvinnor har stått i gapet och utgjutit sina liv för evangeliet i Iran. De och deras familjer behöver våra förböner så att en sund församlingstillväxt kan fortsätta. Vi får heller inte glömma bort makar och barn till de åtta Herrens tjänare som har blivit kristna martyrer sedan 1979.

Den iranska församlingen har ett antal erfarna ledare från olika samfund som är mycket respekterade i den globala församlingen. Iran har också ett växande antal framväxande ledare vilka har en djup passion för att se Kristi kärlek påverka deras nation. Det är dessa som kommer att leda församlingen i Iran under 50 år framöver, och det är viktigt att vi ber också för dem.

Så låt oss tillsammans ivrigt gå in i förbön för dessa den Högstes tjänare och lyfta upp dem inför Hans nådatron:

  • Be om beskydd för ledare och deras familjer. Be speciellt för deras makar och barn och be Herren välsigna iranska församlingsledares äktenskap. Be att det ska finnas mycket glädje i deras hem och att de som familjer ska bli befriade från varje ont angrepp från fienden. Be att Herren ska ge dem hälsa och styrka.
  • Be för Andens smörjelse över deras tjänst. Be enligt Efesierbrevet 6:19-20 att Gud ska ge dem de rätta orden att frimodigt förklara de Goda Nyheterna. Be att de ska kunna ge föda åt och ta hand om hjorden och att alla ska se hur fördragsamma de är. Be att de ska vara arbetsamma och kunna prioritera rätt och ta till vara tiden, eftersom mycket och många gör anspråk på dem.
  • Be om Andens frukt i deras liv. Be att de ska leva i trons renhet och levnadssätt. Be att det ska fyllas på till dem igen när de ger ut och att de ska växa till och lära känna Kristus på ett djupare sätt.
  • Be för försörjning. Be att Herren ska fylla alla deras behov i enlighet med sin härliga rikedom.

Tack än en gång för att du ber.

Frågor?

Kontakta oss om du har några frågor eller problem med ‘Bön för Iran’s hemsida. För allmänna frågor, skriv till support@prayforiran.org , för tekniska problem, skriv till site@prayerforiran.org

 

| | Login