Pray For Iran
Language:    عربي     English     Español     فارسی     Français     日本語     한국어     Portugues     Русский     Svenska
Dag 14

7:e Juni, 2006

Glädje är en av Andens frukter. Jesus lovade sina efterföljare glädje och Paulus sa att det kristna livet handlar om ’rättfärdighet, frid och glädje i den Helige Ande’. Men miljoner iranier har aldrig hört om Kristus och kan därför inte erfara den unika glädje som en troende har.

Snarare än glädje är depression rådande i Iran, till en alarmerande grad. I oktober 2005 visade en officiell rapport från Iranska Hälsoministeriet att 21% av befolkningen (15 miljoner människor) lider av depression. Enligt en undersökning gjord av [tidsskriften] "The Clinical Practice and Epidemiology in Mental Health" (Klinisk Praktik och Epidemilogi i Mental Hälsa), lider över 10% av befolkningen av åtminstone en psykisk störning.

Depression framkallas av en mängd olika orsaker, inklusive ekonomiska påfrestningar, bristen på arbetstillfällen, spända förhållanden i familjer, den stängda intellektuella atmosfären, och det faktum att tusentals unga människor inte har råd att gifta sig. Och nu finns den hotande närheten av krig.

Svaret till all denna depression är de goda nyheterna om Jesus Kristus. Iranier behöver inte fler piller eller psykiatriska kliniker – de behöver Jesus Kristus som tar oss till den levande Guden, i vilkens närvaro det ’är glädje till fyllest’ .

Låt oss idag tacka vår levande Jesus att hans glädje aldrig lämnar oss och låt oss be Honom att leda oss i förbön för de deprimerade i Iran.

  • Be för dem som är kroniskt deprimerade. Be att de ska få möta Kristus. Be att Guds ord ska komma med helande till deras oroliga sinnen. Och be att deras familjer ska få nåd att fortsätta att hjälpa dem.
  • Be för dem som just idag kanske lyssnar till förtvivlans viskning som säger till dem att avsluta sina liv. Be i Jesu namn att att den Helige Ande ska leda dem till kristna som kan betjäna dem.
  • Be för alla kristna som möter deprimerade människor, speciellt de som arbetar i sjukvården. Be att de kristna först ska skina med Jesu glädje och sedan hjälpa de deprimerade att se att denne samme Jesus kan fylla också deras hjärtan med glädje.
  • Be att miljontals människor ska få höra glädjens evangelium. Be speciellt för alla evangelister och förkunnare, att glädjen i Herren ska vara deras starkhet, och att de idag ska få komma med den glädjen till en syndares liv.

Må din dag vara fylld av glädje!

Frågor?

Kontakta oss om du har några frågor eller problem med ‘Bön för Iran’s hemsida. För allmänna frågor, skriv till support@prayforiran.org , för tekniska problem, skriv till site@prayerforiran.org

 

| | Login