Pray For Iran
Language:    عربي     English     Español     فارسی     Français     日本語     한국어     Portugues     Русский     Svenska
Dag 1

25 Maj 2006

Välkommen till den första dagen i den här "Be för Iran" kampanjen. Du förenar dig med tusentals, kanske miljontals kristna på varje kontinent som ber och fastar för Iran vid den här kritiska tiden i historien.

I Daniel 6:26-27 sa den persiske kungen Darejaves: "Härmed ger jag befallning att man inom mitt rikes hela område skall bäva och frukta för Daniels Gud. Ty han är den levande Guden, som förblir evinnerligen,… Han är en räddare och hjälpare, och han gör tecken och under … han som har räddat Daniel ur lejonens våld."

Iran hade en gång i tiden gudfruktiga ledare. Kung Kores den store gjorde den första deklarationen av mänskliga rättigheter och i Jesaja bok kallas han Guds "smorde" och Guds "herde". Kung Darejaves bad en gång: "Gud, skydda mitt land från fiender, hungersnöd och falskhet".

I motstats till Bibelns tid, har Iran idag inga riktiga vänner, varken öst eller i väst. Som ett resultat av sin kärnkraftspolitik kan Iran komma att möta krig och förödelse. Numera lider människorna I det land som en gång var en framgångsrik nation. Iran har det högsta antalet drogmissbrukare per invånare i världen och enligt en officiell regeringsrapport från november 2005 lider 21% av befolkningen av depression. Arbetslöshet, fattigdom och prostitution ökar och förräderi har spridit sina tentakler till alla områden i samhället.

Under de nästkommande 40 dagarna vill vi gå in i förbön för Iran och be Herren att visa sin nåd och barmhärtighet – vi kommer ihåg att Han älskar Iran och hennes 70 miljoner människor. Vi kommer varje dag att skicka specifika böneämnen till dig, ämnen som rör nationen eller församlingen i Iran.

Idag vill vi börja med att ropa till Gud för Iran i allmänhet. Förena dig med kristna runt om i världen och be:

  • Att Gud ska höra de förtrycktas rop och de lidandes ångest och att Han ska se till orättvisan och de ogudaktigas hot.
  • Att Gud i sin barmhärtighet ska besöka detta uråldriga land och komma med helande, en förståelse av sanningen och en radikal förvandling. Låt oss vädja till Gud att Hans nåd och kärlek framkallar sann andlig väckelse i nationen.
  • Att Gud ska resa upp rättfärdiga ledare som skulle frukta och ära Daniels Gud och som också ärar människolivets okränkbarhet och människors frihet.

Vi uppmuntrar dig att titta på bildspelet på hemsidan när du ber. Bilderna från Iran och den Persiska lovsångsmusiken kommer att hjälpa dig att be för landet. Klicka på länken nedan för att se bildspelet.

Tack för att du ber!

www.prayforiran.org

 

Frågor?

Kontakta oss om du har några frågor eller problem med ‘Bön för Iran’s hemsida. För allmänna frågor, skriv till support@prayforiran.org , för tekniska problem, skriv till site@prayerforiran.org

 

| | Login