Pray For Iran
Language:    عربي     English     Español     فارسی     Français     日本語     한국어     Portugues     Русский     Svenska
Dag 7

31 Maj, 2006

Ett berömt Iranskt ordspråk säger: ‘Om du vill få veta sanningen, lyssna på barnen.’

Vi kan lära oss mycket om Iran genom att se på Irans barn. Nästan 40% av Irans befolkning är under 18 år – det är ca 28 miljoner barn. Enligt Irans eget hälso-departement (Ministry of Health), lider två miljoner av dessa barn av depression – en häpnadsväckande statistik som säger mycket om hur illa det står till med nationen.

De är alla födda efter revolutionen och har uppfostrats under en strikt islamisk regim. Så gott som ingen av dem har någonsin haft möjligheten att få höra evangeliet eller lära sig om den Jesus som välkomnade barn in i sin närvaro.

Om inte Herren I sin barmhärtighet rör vid och förvandlar Irans land, ser framtiden dyster ut för 28 miljoner barn. Miljoner oskyldiga barn växer upp i hem ödelagda av drogmissbrukets följder, misshandlade mödrar och mycket olyckliga äktenskap. Dessutom ser den ekonomiska framtiden dyster ut med en arbetslöshetssiffra som väntas stiga till 50% bland 15-29 åringar

Aldrig förr har en ny generation av iranier varit så öppen för att höra om och lära sig om Jesus. Om varje barn I Iran på något sätt kunde få höra om Kristi kärlek och om korset, då skulle Iran kunna vara bara en generation ifrån att bli ett kristet land.

Kan vi be med en sådan tro idag för Irans barn?

  • Låt oss be att miljoner och miljoner iranska barn ska bli nådda med Kristi kärlek under de nästkommade fem åren.
  • Be att Gud ska resa upp många arbetare och visionärer som vill bli använda att proklamera evangeliet till denna generation unga iranier.
  • Det finns för närvarande mindre än 10 kristna barnböcker tillgängliga på persiska och ett desperat behov av fler. Be för pågående projekt att utveckla mer materiel och böcker som kan vara till hjälp för att nå och lärljungaträna iranska barn.

Tack igen för att du ber.

Frågor?

Kontakta oss om du har några frågor eller problem med ‘Bön för Iran’s hemsida. För allmänna frågor, skriv till support@prayforiran.org , för tekniska problem, skriv till site@prayerforiran.org

 

| | Login