Pray For Iran
Language:    عربي     English     Español     فارسی     Français     日本語     한국어     Portugues     Русский     Svenska
Dag 6

30 maj 2006

Iran och dess atomenergi-ambitioner finns med i rubrikerna och påminner oss hela tiden om att Iran står i centrum för en global kris som skulle kunna leda till ett förödande krig.

Bibeln uppmanar oss att be ‘för kungar och alla som har makt, så att vi kan leva ett lugnt och stilla liv på allt sätt fromt och värdigt (! Tim 2:1-2). Så idag vill vi fokusera våra böner på Irans politiska ledare. Vi vill be i tro, i vetskapen om att Gud är i kontroll och att det inte är någon panik i himlen över det här problemet.

När vi läser igenom Bibeln ser vi att Gud, vid viktiga tidpunkter, talade till folks och nationers ledare. Gud visade sig själv i drömmar för regenter. I ett fall såg kungen en handskrift på väggen.

Så låt oss gå till Herren i bön och förbön för Iran och dess ledare.

  • Låt oss be att Herren uppenbarar sig själv för de styrande i Iran och drar dem till kunskapen om Sanningen. Be för Irans högsta ledare ayatolla Khamenei, som har sista ordet i den här atomenergikrisen. Be också för president Mahmoud Ahmadinejad, försvarsministern Mostafa Mohammad-Najar, utrikesminister Manouchehr Mottaki, för parlamentet och hela ledarskapet.
  • Be att alla förutsatser att utveckla och använda atomteknologi till annat än för fredliga syften, vilket oundvikligen kommer att provocera militära åtgrder mot Iran, ska avstyras. Be att hatets och förstörelsens ande ska ge vika, att krig ska undvikas och att frid ska få råda i regionen.
  • Be för ledarna i världssamfundet att de ska få vishet i den här krisen
  • Be att Herren ska ingripa i Iran, att varje intrig och plan som är emot Guds vilja ska misslyckas.

Tack för att du ber.

Frågor?

Kontakta oss om du har några frågor eller problem med ‘Bön för Iran’s hemsida. För allmänna frågor, skriv till support@prayforiran.org , för tekniska problem, skriv till site@prayerforiran.org

 

| | Login