Pray For Iran
Language:    عربي     English     Español     فارسی     Français     日本語     한국어     Portugues     Русский     Svenska
Dag 39

2:a Juli, 2006

De bästa tre veckorna av mitt liv tillbringade jag i Iran år 1973’ – en äldre amerikansk dam som nyligen samtalade med en iransk kristen ledare.

För många år sedan, då Shahen av Iran hade öppnat upp den iranska hemmamarknaden för västerländska produkter och uppmuntrade konsumtion, när turister återvände hem från Kaspiska havets soliga stränder för att berätta sina Tusen och En Natt-sagor, och när utländska missionärer var förundrade över det mått av frihet de gavs i ett muslimskt land, då var det väldigt lätt att älska Iran.

Men efter 1979 ändrades plötsligt allt. I rubrikerna i västerländsk media figurerade bilder av skäggiga unga muslimer som svingade kalashnikovs och skrek "död åt Amerika!". Bilder av Irans fridfulla stränder och välkomnande kuststäder fick ge plats åt bilder på amerikansk gisslan, krigshärjade städer, och ayatollor som krävde Israel och Amerikas ödeläggelse. Iran blev synonymt med terrorism, religiös fanatism och, nyligen, med atombomber.

Iranierna förlorade snabbt den respekt de en gång i tiden åtnjöt i världen, och alla med iranskt pass sågs på med stor misstänksamhet. Snart var t.o.m. den kristna världen övertygad att Iran är ett stängt land. Det var ju trots allt ett land där regeringen hade slagit igen Bibelsällskapet, arresterat och dödat kristna ledare, och där man diskriminerade kristna. De flesta missionsorganisationer och givare nöjde sig med att ge sina resurser till andra delar av världen, men Iran kom inte på frågan.

Ändå är iranier idag mer öppna för evangeliet än de var innan revolutionen. Efter år av krig och strider och hat, känner sig iranier, av vilka de flesta inte ens var födda när revolutionen började, bedragna och svikna av dem som lovade en islamisk utopi, och de längtar efter alternativ. Och när de ser Kristi kärlek så som kristna mitt ibland dem visar den, känner de genast skillnaden och dras till den som till en magnet.

Paulus säger att det enda som räknas är en tro som är verksam i kärlek. Låt oss med detta i minnet gå inför vår kärleksfulle Fader:

  • Be att Gud ska överbevisa den globala församlingen att sträcka sig ut till iranier i tro och kärlek så att de kan smaka och se att Herren är god. Be att fruktan och negativa uppfattningar om Iran ska ersättas med Guds djupa kärlek och omsorg för folket.
  • Be att både iranska och icke-iranska kristna och församlingar praktiskt ska visa sin kärlek till Iran genom att tillägna tillräckligt med resurser till mission till Iran.
  • Be att Krist kärlek ska tvinga kristna runt världen att nå ut till iranier där de bor. Be att Gud ska ge dem passion, frimodighet och vishet att dela evangeliet med individer och familjer och vinna dem för Kristus.

Tack för att du ber.

Frågor?

Kontakta oss om du har några frågor eller problem med ‘Bön för Iran’s hemsida. För allmänna frågor, skriv till support@prayforiran.org , för tekniska problem, skriv till site@prayerforiran.org

 

| | Login