روز بیست و دوم
پانزدهم ژوئن ۲۰۰۶
"او تو را از آنچه نیکوست اِخبار نموده است. و خداوند از تو چه چیز را میطلبد غیر از اینکه انصاف را بجا آوری و رحمت را دوست بداری و در حضور خدای خویش با فروتنی سلوک نمایی؟" میکاه ۶: ۸
امروز میخواهیم دعا کنیم تا عدالت و رحمت بر ایران حاکم شود.
ایران دارای سازمانهای امنیتی و نهادهای قضائیِ متعددی است. نیروهای معمولی پلیس و قضات و وکلا عموماً کار خود را بخوبی انجام میدهند، و از این رو شایستۀ تقدیرند. توسل به شکنجه برخلافِ قانون است، هرچند گزارشهای مربوط به وجود شکنجه هر از گاه - حتی در خود رسانههای خبری داخلی – به گوش میرسد. خیابانهای ایران نسبتاً امن است، و نیروهای انتظامی تمام کوشش خود را برای جلوگیری از جرم و جنایت انجام میدهند. جهانگردانی که از ایران دیدن کردهاند اغلب میگویند که در مقایسه با برخی از کشورهای غربی، در ایران احساس امنیت بسیار بیشتری کردهاند.
اما این سازمانهای امنیتی مختلف که بزرگترینشان سپاه پاسداران است، خواهان اجرای اصول و قوانین اسلامی هستند، و با "دشمنان" حکومت به شدت برخورد میکنند. آنان این "مجرمان" را نه در دادگاههای مدنی، بلکه در دادگاههای انقلاب اسلامی به محاکمه میکشند.
در ایران هر کسی ممکن است سر از این دادگاههای انقلابی درآورد، و اکثر ایرانیان از اینکه روزی پایشان به چنین جایی باز شود سخت در هراساند. هیچ تضمینی نیست که متهمین به مشاورۀ حقوقی دسترسی داشته باشند، و روند محاکمه و دادگاهی عموماً برضد آنهاست. بعلاوه، گزارشهای زیادی موجود است حاکی از اینکه به زور و تحت شکنجه از متهمین اعترافاتِ جعلی گرفته شده است. گروههای بینالمللی نظیر سازمان عفو بینالملل پیوسته چنین دادگاههایی را از آن جهت که مطابق معیارها و ضوابط بینالمللی نیستند، تقبیح کردهاند. همین دادگاهها بودهاند که مسیحیانی را که از زمینه اسلام ایمان آوردهاند، به ارتداد محکوم کردهاند.
همه دادگاهها این حق را دارند که علاوه بر حبس، افراد را به پرداخت جریمه نیز محکوم کنند، عضوی از بدنشان را قطع نمایند، آنها را شلاق بزنند و یا به جوخۀ اعدام بسپارند. در سال ۲۰۰۲، رئیس قوه قضائیه سنگسار کردن را موقتاً منع نمود.
تعداد زندانیان ایران در سالهای اخیر، ۱۶۰هزار نفر برآورد شده است. وضعیت زندانهای ایران بسیار ابتدایی است، و مجامع بینالمللی از ایران انتقاد کردهاند که افرادی را که در سنین کمتر از ۱۸ سال مرتکب جرم شدهاند اعدام میکند.
بنابراین بیایید امروز همگام با مسیحیان سراسر جهان دعا کنیم تا عدالت چون نهر در ایران جاری شود (عاموس ۵: ۲۴):
- برای تمام قضات و وکلایی که در دادگاههای سنتیِ مدنی مشغول انجام وظیفهاند، دعا کنید. دعا کنید تا آنان حکمتِ حقیقیای را که کتاب امثال از آن سخن میگوید تجربه کنند، و آنچه را که درست و عادلانه و منصفانه است به جا آورند (امثال ۱: ۲ و ۳).
دعا کنید تا نیروهای پلیس و قضات مدنی برای اجرای عدالت در ایران کافی دانسته شوند، و دادگاههای انقلاب منحل گردند.
برای لغو قانون ارتداد دعا کنید. همچنین دعا کنید تا آزادی مذهب در ایران حکمفرما شود و افراد به خاطر اعتقاداتشان روانه زندان نشوند.
برای تمام زندانیان، بویژه آنان که در انتظار اعدام هستند دعا کنید، تا روحالقدس بطرزی معجزهآسا صلیب مسیح را بر آنان مکشوف سازد.
باز هم از اینکه برای ایران دعا میکنید متشکریم.